eCare for Me -projektikokonaisuus

Kotidialyysi

Dialyysipotilaiden määrä on Suomessa sekä muualla maailmalla jatkuvassa kasvussa. Dialyysihoito on kallista, aikaa vievää ja sitovaa elämää ylläpitävää hoitoa.

Kotidialyysi on yksilöllisesti räätälöitävä hoito, jossa potilaiden elämänlaatu ja ennuste on parempi, ja lisäsairastavuus vähäisempää. Lisäksi dialyysistä koituvat kustannukset ovat merkittävästi pienemmät kuin sairaalassa tehtävässä dialyysihoidossa. Dialyysin vieminen kotiin on kuitenkin työlästä ja monimutkaista sekä potilaille että hoitoa tarjoavalle sairaanhoidon yksikölle.

CleverHealth Networkin kotidialyysi-projektissa on tavoitteena tunnistaa varhaisessa vaiheessa kotidialyysiin sopivat potilaat, sekä luoda potilaille jo predialyysivaiheessa käyttöön otettava sovellus, jonka käyttö jatkuisi koko potilaan dialyysivaiheen ajan. Sovelluksen avulla voidaan kerätä seurantatietoa mittareiden ja sensoreiden avulla, hoitaa potilaan ja henkilökunnan välistä viestintää, sekä hallita tarviketilauksia. Tavoitteena on luoda älykäs sovellus, jonka avulla kotidialyysi on sekä potilaalle että henkilökunnalle helppoa ja sujuvaa.

Tutkimus on osa eCare for Me -projektikokonaisuutta.

-- (eCare_for_Me_vaaka.png)

Lisätietoa

Anja Kajanne, projektipäällikkö, anja.kajanne[at]hus.fi

Virpi Rauta, nefrologi, LT, EMBA, Kotidialyysi, Nefrologia, Vatsakeskus, HUS, virpi.rauta[at]hus.fi