TIETOA MEISTÄ

Tietoa meistä

CleverHealth Network on vuonna 2017 perustettu terveysteknologian ekosysteemi, jossa yritykset ja terveydenhuollon asiantuntijat kehittävät yhdessä entistä parempaa hoitoa suomalaisille ja menestyviä terveysteknologian vientituotteita yrityksille. Tuote- ja palveluinnovaatiot pohjautuvat HUS Helsingin yliopistollisen sairaalan laaja-alaiseen ja laadukkaaseen terveysdataan sekä kliinikoiden huippuosaamiseen.

HUSin koordinoimassa ja Business Finlandin rahoittamassa ekosysteemissä ovat HUSin lisäksi mukana AstraZeneca, BCB Medical, BC Platforms, CGI, Fujitsu, GE Healthcare, Hewlett Packard Enterprise, Innofactor, Microsoft, Novartis, Pfizer, Planmeca, Productivity Leap, Roche, Siemens Healthineers, Takeda, Telia, Tietoevry, Varian.

CleverHealth Networkin visiona on olla kansainvälisesti tunnettu terveys- ja hyvinvointitietoa hyödyntävä ja jalostava ekosysteemi, edelläkävijä terveydenhuollon murroksessa sekä luoda vuosittain kymmeniä terveydenhuollon datan jalostukseen liittyviä maailmanluokan ratkaisuja.

Kansalaisten terveys on aina etusijalla.

We dare to dream the future

 • -- (icon1.png)Parannamme terveyttä
  Kehitämme terveys- ja hyvinvointitietoon pohjautuvia teknologisia ratkaisuja, joilla saadaan entistä parempaa ja täsmällisempää hoitoa potilaille.
 • -- (icon2.png)Kehitämme hoitomuotoja yhdessä
  Yhdistämme suomalaisten yritysten terveysteknologian osaamisen, HUSin kliiniset huippuasiantuntijat ja -tutkijat sekä laadukkaan terveysdatan.
 • -- (icon3.png)Uudistamme koko terveydenhoitoalaa
  Muutamme ja tehostamme alan toimintatapoja.
 • -- (icon4.png)Nostamme Suomen terveysteknologian kärkimaaksi
  Rakennamme uusia menestyksekkäitä vientituotteita, viemme pk-yrityksiä kansainvälisille markkinoille ja tuomme ulkomaisia investointeja Suomeen.

Toimintamalli

Innovaatiotoiminta tapahtuu ekosysteemin yhteyteen perustettavissa kehitysprojekteissa, joissa yhdistyy monialainen osaaminen ja ketterä yhteiskehittämisen toimintamalli.

Keskeisessä asemassa on HUSin Sitran tuella rakentama suurten tietomassojen analyysi- ja säilytyspaikka, HUS-tietoallas, joka on kansainvälisesti ainutlaatuisen laaja ja laadukas. Datan hyödyntämisellä saadaan parempaa hoidon suunnittelua, tarkempaa diagnostiikkaa sekä ennakoivaa ja yksilöllisempää hoitoa.