UUTISET

29.11.2019

Suomalainen terveysinnovaatioiden ekosysteemi jatkaa kasvuaan

Digitaalisten terveysinnovaatioiden ekosysteemiin CleverHealth Networkiin on liittynyt kaksi uutta yritysjäsentä. Helsingin yliopistollisen sairaalan (HUS) koordinoiman yhteisön tuoreimmat jäsenet ovat lääkeyritys Takeda ja tekoälyyn keskittyvä startup-yritys Productivity Leap.

Vuonna 2017 perustetussa CleverHealth Networkissa yritykset ja terveydenhuollon asiantuntijat kehittävät parempaa hoitoa suomalaisille sekä menestyviä terveysteknologian vientituotteita yrityksille. Verkostoon vastikään liittyneen startup-yritys Productivity Leapin toimitusjohtaja Kari Natunen tuntee ekosysteemin mahdollisuudet ja potentiaalin, sillä hän on aikaisemmin ollut CleverHealth Networkin ohjausryhmän jäsen.

  • CleverHealth Network on globaalisti yksi parhaita datan hyödyntämiseen keskittyneitä terveydenhuollon ekosysteemejä. Tekoälyyn keskittyvänä yrityksenä haluamme olla kehittämässä uusia, dataan pohjautuvia innovaatioita yhdessä kliinikoiden kanssa. Oman, korkeatasoisen osaamisemme avulla voimme hyödyntää terveysdataa laajasti, Natunen kertoo.

CleverHealth Networkissa on parhaillaan käynnissä neljä kehitysprojektia, joista laajimmassa on kolme alaprojektia. Lisäksi valmisteluvaiheessa on useita uusia projekteja. Kehitysprojekteissa yhdistyvät HUSin kliininen osaaminen, yritysyhteistyö ja terveysdatan hyödyntäminen, joka on HUSissa kansainvälisesti tarkasteltunakin erittäin laadukasta ja laaja-alaista.

Mukana isoja kansainvälisiä yrityksiä

CleverHealth Networkiin kuuluvat yritykset edustavat kattavasti dataan, sen keräämiseen ja analysointiin, ohjelmistoihin, genomidataan sekä terveysteknologian laitteisiin ja sovelluksiin erikoistuneita yrityksiä. Takeda tuo mukanaan tutkivan lääketeollisuuden näkökulman ja osaamisen.

  • Meille on suuri kunnia tulla valituksi mukaan CleverHealth Networkiin ensimmäisenä biolääkeyhtiönä. Uskomme, että yhteistyössä ekosysteemin kumppaneiden kanssa voimme rakentaa innovatiivisia ja kestäviä terveydenhuollon ratkaisuja, joista sekä potilaat että terveydenhuollon tarjoajat hyötyvät, kertoo toimitusjohtaja Isabel Torres Takedasta.

Takedan ja Productivity Leapin myötä CleverHealth Networkissa on mukana 14 yritystä. Ennestään mukana ovat HUSin ohella BCB Medical, BC Platforms, CGI, Elisa, Fujitsu, GE, Innofactor, Microsoft, Noona, Planmeca ja Tieto.

  • On todella hienoa, että ekosysteemi jatkaa kasvuaan. Takeda ja Productivity Leap tuovat mukanaan valtavasti osaamista ja uusia avauksia innovaatioiden kehittämiseen, toteaa projektijohtaja Mirka Tammi CleverHealth Networkista.

CleverHealth Network on ensimmäinen terveyssektorin ekosysteemi, jolle on myönnetty Business Finlandin kasvumoottori-status ja merkittävä lisärahoitus toiminnan kehittämiseen. Kasvumoottori-status on suunnattu kaikkein lupaavimmille ekosysteemeille, joilla on mahdollisuudet luoda uutta miljardiluokan liiketoimintaa.

 

Lisätietoja:

  • Mirka Tammi, CleverHealth Network -projektijohtaja, HUS, p. 040 657 5331, mirka.tammi@hus.fi
  • Kari Natunen, toimitusjohtaja, Productivity Leap, p. 040 836 9962, kari.natunen@productivityleap.com
  • Saku Schmidt, Business Unit Director, Takeda, p. 040 709 4686, saku.schmidt@takeda.com