YHTEISTYÖSSÄ


Terveysteknologiayritys Planmeca mukana digitaalisten terveysinnovaatioiden ekosysteemissä

-- (planmeca.jpg)

Planmeca Oy on yksi maailman johtavista hammashoitolaitteiden valmistajista, jonka tuotteita viedään yli 120 eri maahan. Yhtiön tuotevalikoimaan kuuluu digitaalisia hammashoitokoneita, korkealaatuisia 2D- ja 3D-kuvantamislaitteita sekä kattavia ohjelmisto- ja CAD/CAM-ratkaisuja.

Planmeca on maailman suurin yksityisomistuksessa oleva yritys alallaan, ja se on tunnettu uraauurtavasta tuotekehityksestään ja muotoilustaan. Planmeca Oy on terveysteknologian alalla toimivan Planmeca Groupin emoyhtiö. Yhtiöryhmän liikevaihto on yli 700 miljoonaa euroa (2017), ja se työllistää lähes 2 800 henkeä maailmanlaajuisesti.

Planmeca uskoo suomalaiseen osaamiseen

Vahva usko suomalaiseen osaamiseen ja tuotekehitykseen on yksi Planmecan kansainvälisen menestyksen avaintekijöistä. Jo lähes puoli vuosisataa yritys on vienyt hammaslääketieteellistä potilashoitoa eteenpäin uraauurtavilla terveysteknologian ratkaisuillaan. Yrityksen hoitokoneet, kuvantamislaitteet ja ohjelmistoratkaisut suunnitellaan ja valmistetaan edelleen kaikki Suomessa.

Planmecalla uskotaan, että laadukas koulutus, panostukset tutkimukseen sekä eri toimijoiden välinen yhteistyö ovat teknologisen osaamisen ja kehityksen kulmakivet. Yritykselle onkin erityisen tärkeää viedä viestiä suomalaisesta korkean teknologian edelläkävijyydestä maailmalle yhdessä kansainvälisten asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

– Elämme jännittävää aikaa digitalisoituvassa maailmassa. Suomessa on poikkeukselliset lähtökohdat korkean teknologian ja terveysteknologian innovaatioille, jotka voivat muuttaa maailmaa, sanoo Planmeca Groupin perustaja ja toimitusjohtaja Heikki Kyöstilä.

Innovaatiot eivät synny itsestään

CleverHealth Network tarjoaa Planmecalle mahdollisuuden vahvistaa entisestään yhteistyötä muiden alan tekijöiden kanssa.

– Innovaatiot eivät synny itsestään, vaan ne vaativat tieteellistä tutkimusta ja tehokasta yhteistyötä. Ekosysteemin projektit yhdistävät yritysmaailman asiantuntijuuden, HUS:n kliinisen osaamisen sekä sen laadukkaan tietoaltaan terveysdatan, sanoo Planmecan varatoimitusjohtaja Tuomas Lokki.

– Tämän kaltaiset yhteistyömallit ovat edellytyksenä uusille innovaatioille. Odotamme innolla, millaisia uusia ratkaisuja ja tuotteistettavia palveluita yhteistyö poikii, Lokki jatkaa.