YHTEISTYÖSSÄ


 -- Varian_tektikuva_siemens healthineers (Varian_a_siemens_healthineers_company_logo.png)

 

 

 Varian kehittää älykästä syövänhoitoa

-- (TB-Therapist_and_clinician-3.png)Varian Finland on merkittävä ohjelmistoalan toimija Suomessa. Suurin osa henkilöstöstä työskentelee sädehoito‐ohjelmiston, syöpähoidon hallinnan sekä pilvipalveluiden kehittäjinä asiantuntijatehtävissä, jotka vaativat laajaa ohjelmointiosaamista, sovellettua matematiikkaa sekä fysiikkaa. Tänä päivänä Varian Finland työllistää lähes 300 henkilöä ja tämä joukko edustaa yli 20 eri kansallisuutta.

Yritys sai alkunsa vuonna 1980 perustetusta Dosetek Oy:stä, josta tuli Varianin tytäryhtiö vuonna 1993. Nykyisin Suomessa kehitetään Varianin huippulaatuisia sädehoidon suunnittelujärjestelmiä. Vuonna 2018 Varian täydensi syöpähoitoratkaisujensa tarjontaa pilvipohjaisella mobiilisovelluksella, kun suomalaisesta terveysteknologian kehittäjästä Noona Healthcaresta tuli osa Varian Medical Systemsia.

Suomessa Varianin sädehoitolaitteet tai sädehoito‐ohjelmistot ovat käytössä lähes kaikilla syöpäklinikoilla.

Edistynyttä teknologiaa hoidon saatavuuden parantumiseksi

-- (Automation_the_ultimate_goal_of__Eclipse_02.png)Varianin tavoitteena on maailma, jossa syöpää ei enää tarvitse pelätä. Yli 70 vuoden ajan olemme kehittäneet, rakentaneet ja toimittaneet syövänhoitoon innovatiivisia ratkaisuja, joiden avulla olemme auttaneet sairaanhoidoissa toimivia yhteistyökumppaneitamme ja asiakkaitamme hoitamaan potilaita ympäri maailman.

Varianin ohjelmistotuotteet yhdistävät syövän hoidon eri toimijoita, potilaita ja tietoa yhdeksi ekosysteemiksi, joka auttaa päätöksenteossa. Varian on vahvasti sitoutunut kehittämään ja tutkimaan uusia menetelmiä niin perinteisen kuin interventionaalisten hoitojen alalta.

Älykkään syövänhoidon tueksi olemme valjastaneet tekoälyn, koneoppimisen ja tiedon analysoinnin menetelmiä ja siten parantaneet syövänhoitoa sekä laajentaneet mahdollisuuksia päästä hoitoon. Meidän 10 000 työntekijäämme yli 70 maassa keskittyvät potilaiden ja asiakkaidemme hyvinvointiin. Yhdistämällä kekseliäisyytemme ja tarmomme saavutamme jatkuvasti uusia onnistumisia taistelussa syöpää vastaan.

”On hienoa, että Varian syventää yhteistyötä Clever Health Networkissa. Uskon, että tämä tarjoaa meille uusia mahdollisuuksia hyödyntää suomalaista osaamisverkostoa ja tietoaltaita. Samalla olemme mukana edistämässä uusien syöpäteknologiainnovaatioiden syntymistä. Tässä on myös oiva tilaisuus meille tuoda tunnetuksi Suomesta löytyviä mahdollisuuksia Varianin muille yksiköille kansainvälisesti – aina ei tarvitse toimia pelkästään isojen amerikkalaisten sairaalakonsernien kanssa.”
– Kari Toimela, Varian Finlandin toimitusjohtaja