UUTISET

10.06.2019

Digitaalisten terveysinnovaatioiden ekosysteemi CleverHealth Network on saanut kasvumoottori-statuksen ja merkittävän lisärahoituksen

HUSin koordinoima digitaalisiin terveysratkaisuihin erikoistunut CleverHealth Network on lähtenyt käyntiin vauhdilla. Yhdessä yritysten kanssa käynnissä on jo laaja eCare for Me -ohjelma sekä useita erillisiä projekteja. Tuloksekkaan työn ansiosta CleverHealth Network on vastikään saanut Business Finlandilta kasvumoottori-statuksen ja merkittävän lisärahoituksen kasvumoottoriekosysteemin orkestrointiin. CleverHealth Network on ensimmäinen terveyssektorin ekosysteemi, jolle on myönnetty kasvumoottori-status. Se on suunnattu kaikkein lupaavimmille ekosysteemeille, joilla on mahdollisuudet luoda uutta miljardiluokan liiketoimintaa.

Yritysten ja Helsingin yliopistollisen sairaalan HUSin koordinoima CleverHealth Network on ekosysteemi, jossa yritykset ja terveydenhuollon parhaat asiantuntijat terveysdataa hyödyntämällä kehittävät yhdessä entistä parempaa hoitoa suomalaisille sekä menestyviä terveysteknologian vientituotteita yrityksille. Ekosysteemissä kehitämme tekoälyä ja robotiikkaa hyödyntäviä terveyspalveluinnovaatioita.

CleverHealth Networkin toiminnassa on mukana 14 yritystä: BCB Medical, BC Platforms, CGI, Elisa, Fujitsu, GE, HUS, IBM, Innofactor, Microsoft, Nokia, Noona, Planmeca ja Tieto. Lisäksi kehitysprojekteihin osallistuu suuri joukko muita yrityksiä ja tutkimuslaitoksia.

Ekosysteemin ensimmäisinä projekteina kehitetään mm. raskausdiabeteksen hoitoa, tekoälyyn pohjautuvaa aivosairauksien kuvantamisanalytiikkaa sekä ratkaisua lapsidiabeetikon sokeridatan jakamiseen turvallisesti eri toimijoiden (perhe, lapsi, koulu, terveydenhuollon ammattilainen) kesken. Laajassa eCare for Me -ohjelmassa kehitetään tekoälyn avulla akuutin leukemian yksilöllistä hoitoa, harvinaissairauksien diagnostiikan nopeuttamista sekä digitaalisia ratkaisuja kotidialyysihoitoon.

HUSin toimitusjohtaja Juha Tuomisen mukaan nopealla aikataululla saavutetut lupaavat tulokset ja kasvumoottori-status kertovat CleverHealth Network ekosysteemin potentiaalista.

Olemme lyhyessä ajassa käynnistäneet kiinnostavia kehitysprojekteja ja saaneet mukana olevien yritysten erikoisosaamisen monipuoliseen käyttöön. Ilman konkreettisia näyttöjä näin merkittävää rahoitusta meille ei olisi myönnetty. Yhteistyö Business Finlandin kanssa mahdollistaa sen, että meillä on mahdollisuus hakea uusia projekti-ideoita, ottaa mukaan uusia yrityskumppaneita ja kehittää terveysratkaisujen ekosysteemiämme entistä paremmaksi yhdessä eri asiantuntijoiden kanssa, Tuominen kertoo.


Kuten uudessa hallitusohjelmassakin todetaan, ekosysteemeillä on tärkeä asema kestävän kasvun moottoreina. Business Finland tavoitteena on, että Suomeen syntyy uusia miljardiluokan ekosysteemejä, jotka vauhdittavat yritysten kansainvälistä menestystä. Kasvumoottorikonseptimme on osoittanut tässä toimivaksi työkaluksi ja odotuksemme kasvumoottoreiden tuloksista ovat todella korkealla, sanoo terveysteemasta vastaava johtaja Minna Hendolin Business Finlandista.

CleverHealth Network on mukana Helsingissä 11.-13.6.2019 järjestettävässä terveysteknologian HIMSS-konferenssissa. Tervetuloa tutustumaan ständillemme 6 B 58!

Lisätietoja:

  • Mirka Tammi, CleverHealth Network -projektijohtaja, HUS, p. 040 657 5331, mirka.tammi@hus.fi
  • Visa Honkanen, kehittämisjohtaja, HUS, p. 050 427 5023, visa.honkanen@hus.fi

Kasvumoottorit Business Finlandin verkkosivuilla https://www.businessfinland.fi/kasvumoottorit