UUTISET

09.03.2023

Fujitsu ja HUS yhteistyöhön Kotidialyysipalvelun kaupallistamisesta

HUS Helsingin yliopistollinen sairaala ja Fujitsu ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen, joka tähtää CleverHealth Network -ekosysteemissä kehitetyn uuden kotidialyysiratkaisun kaupallistamiseen. Palveluratkaisu tuo turvaa munuaisten vajaatoimintaa sairastavien potilaiden arkeen ja sujuvoittaa heitä hoitavan henkilöstön työtä. 

Kotidialyysi-hankkeessa on toteutettu dialyysipotilaiden vaativan etähoidon turvallisesti mahdollistava kokonaisvaltainen, automatisoitu palveluratkaisu, joka tuo turvaa potilaan arkeen. Samaan aikaan ammattilaisella on käytössään reaaliaikaista tietoa näyttävä helppokäyttöinen käyttöliittymä. ”Kaikki hoitotieto siirtyy joko automaattisesti laitteista tai potilaan täyttämien lomakkeiden kautta ja on siten nähtävillä aina sekä potilaalle että hoitotiimille, ei enää pelkästään 2-3 kuukauden välein kontrollikäynneillä sairaalassa. Lisäksi potilaan käytössä on tilausjärjestelmä, jonka avulla on mahdollista tilata yksilöllisesti tarvittavat dialyysitarvikkeet”, sanoo hankkeen vetäjä nefrologiVirpi Rauta HUSista. 

HUS ja Fujitsu neuvottelevat nyt kehitetyn ratkaisun kaupallistamisyhteistyöstä, johon liittyy mm. liiketoimintamalli, palvelun jatkokehitys ja tuotteistaminen, IPR-asiat ja markkinointistrategia. Tavoitteena saada neuvottelut päätökseen huhtikuun aikana. 

Toimialajohtaja Ville Väärälä Fujitsu Finlandista toteaa: Fujitsulle on erittäin tärkeää olla mukana tuomassa koeteltuja innovaatioita eri terveydenhuollon organisaatioiden käyttöön niin Suomessa kuin muualla maailmassa. Tämä strateginen avaus on hyvä esimerkki siitä, miten CleverHealth Network on mahdollistanut globaalia kiinnostusta herättävän ratkaisun kehittämisen, joka sopii erinomaisesti osaksi Fujitsun palveluportfoliota.” 

Lisätietoja: 
Virpi Rauta, HUS, virpi.rauta_at_hus.fi 
Ville Väärälä, Fujitsu Finland, ville.vaarala_at_fujitsu.com