UUTISET

06.04.2021

Rochesta CleverHealth Networkin uusin yhteistyökumppani

CleverHealth Networkiin liittyvä Roche tuo ekosysteemiin maailmanlaajuisen verkostonsa sekä vahvaa diagnostiikan, lääkealan ja tosielämän tiedon (real-world data) osaamista. Lisäksi Roche odottaa uusia oppimiskokemuksia ekosysteemin jäsenenä. Ekosysteemin yhteisenä tavoitteena on hyödyntää terveysdataa ja edistyksellisiä teknologioita potilaiden hoitopolkujen optimoinnissa ja yksilöllistämisessä niin Suomessa kuin ulkomailla.

-- (Roche_media_release_group_photo-web-2.jpg)

Kuvassa vasemmalta: Maturin Tchoumi, Roche Suomen lääkehoidon divisioonan toimitusjohtaja, Nora Kaarela, Enterprise Ecosystem Lead in Diagnostics and Pharma ja Matheus Vieira, Roche Suomen diagnostiikan divisioonan toimitusjohtaja.

Roche Suomen diagnostiikan ja lääkehoidon divisioonien toimitusjohtajat Matheus Vieira ja Maturin Tchoumi odottavat innolla yhteistyötä Helsingin yliopistollisen sairaalan (HUS) vetämässä verkostossa, jossa pyritään parantamaan potilaiden hoitopolkuja muiden verkoston jäsenten kanssa. 

Rochen ja CleverHealth Networkin yhteinen visio

Rochella diagnostiikka ja lääkehoidon osaaminen nivoutuvat läheisesti toisiinsa innovatiivisten hyvinvointiratkaisujen luomistyössä, ja Rochen tavoitteena on optimoida potilaspolun jokainen vaihe. Vieira ja Tchoumi ovat samaa mieltä siitä, että integroitujen ratkaisujen lähestymistapa on tärkeää tuoda mukaan myös CleverHealth Networkin projekteihin.

Vieira havainnollistaa kolmen pääkohdan avulla, kuinka Roche Diagnostics -divisioonan visio tukee tätä yhteistä tavoitetta: Ensimmäisessä elementissä keskitytään diagnostiikan innovaatioihin, joilla rakennetaan potilashoidon tulevaisuutta. Toinen kohta liittyy terveydenhoidon uudistumiseen, jossa Rochen tavoitteena on hyödyntää dataa potilaiden tavoittamiseksi. Kolmantena kohtana pyritään uudistamaan potilaiden hoitotapoja käyttämällä apuna diagnostiikkaa tarjoamaan yksilöllisempiä vaihtoehtoja oikeiden potilaiden hoitamiseksi oikeaan aikaan. 

Tchoumi puolestaan kertoo Rochen visiosta rakentaa kestävä kehitystä edistävä järjestelmä, jonka ansiosta potilaat pääsevät hyötymään kehitetyistä innovaatioista, ja jossa hyödynnetään alan osaamista ja CleverHealth Networkin kaltaisia kumppanuuksia potilaiden hoidon laadun parantamiseksi. Rochen lähestymistapa on siirtymässä kohdennetuista terveydenhuollon ratkaisuista yhdessä tehtävään kehitystyöhön koko yhteiskunnan hyväksi.

HUSin projektijohtaja Mirka Tammea ilahduttaa, kuinka ekosysteemiin tulee kumppaneita monilta eri teollisuudenaloilta:

  • “Lääkehoidon osaamisen lisäksi Roche tuo mukanaan vahvaa diagnostiikkaosaamista. Tämä luo uusia mahdollisuuksia yhteisiin kehitysprojekteihin ja nostaa ekosysteemiä terveydenhuoltoalan huipulle.”

Suomi on ainutlaatuinen testausalusta skaalautuville innovaatioille

Tchoumin ja Vieiran mielestä kaikkia CleverHealth Network -ekosysteemissä yhdessä kehitettäviä innovaatioita, joilla suomalaisia potilaspolkuja yksilöllistetään, tulisi skaalata maailmanlaajuisesti. He muistuttavat Suomen uniikista asemasta potilastiedon keräämisen, integroinnin ja analysoinnin pilotointiympäristönä.

  • “Haluamme olla hoitopolkua kehittävä kumppani, jotta voimme auttaa potilaita, ratkoa erilaisia kipupisteitä ja jatkossa viedä Suomesta saatua oppia globaaleille markkinoille”, Vieira muotoilee.

Yhteistyötä kylän kaltaisessa ekosysteemissä

Pohtiessaan ekosysteemin merkitystä Rochelle Maturin Tchoumi kuvailee sitä seuraavasti:

  • “Olen kotoisin Afrikasta, jossa kylän merkitys on todella suuri. Jotta kylä toimisi kaikkien hyväksi, kaikkien on toimittava yhdessä. Ekosysteemi merkitsee minulle samaa asiaa. Ekosysteemi on kuin puu, joka tarjoaa suojaa kaikille.” 

Nora Kaarela, Enterprise Ecosystem Lead in Diagnostics and Pharma, lisää lopuksi:

  • “Meille ekosysteemi merkitsee alustaa, jossa kehitämme yhteisiä ratkaisuja yhteisiin haasteisiin.”

Lisätietoa

Mirka Tammi, projektijohtaja, CleverHealth Networkmirka.tammi[a]hus.fi, +358 40 657 5331

Nora Kaarela, Enterprise Ecosystem Lead in Diagnostics and Pharma, Roche, nora.kaarela[a]roche.com, +358 400 897 020